woensdag 10 oktober 2012

De Coolminds Group uit Leeuwarden neemt het online coaching programma Youplus over van Zorgverzekeraar Menzis.


De Coolminds Group uit Leeuwarden neemt het online coaching programma Youplus over van Zorgverzekeraar Menzis. De Coolminds Group heeft veel ervaring met het ontwikkelen en onderhouden van programma’s op het gebied van zelfmanagement, online gedragsverandering, e-coaching en ontwikkelde programma’s voor ondermeer Stivoro, VUmc, Slachtofferhulp en het Trimbos Instituut. Daarbij ging het om zelfmanagement projecten als stoppen met roken, minder drinken, hulp bij depressiviteit en dementie maar ook voor online hulp bij stress op je werk. Voor GGZ in Geest ontwikkelde de groep een portal onder de naam 113 online. Deze portal biedt mensen die suïcidaal zijn online hulp in crisis situaties. Met de overname van Youplus vergroot de groep haar mogelijkheden op het gebied van e-health en voegt het specialistische kennis toe op het gebied van zelfmanagement. RTL-Z nodigde de Coolminds Group uit voor een toelichting. 
P&O en HRM hebben met Youplus voor het eerst een uniek en compleet programma om actief aan de slag te gaan met individuele vitaliteit vraagstukken van de werknemer.

Youplus is een online coaching programma, dat medewerkers via de computer, tablet of App stap voor stap begeleidt op weg naar het realiseren van hun vitaliteitsdoelen. Youplus coached op belangrijke themas als; Verbeteren van je energie, Voeding en gewicht, Alcohol, Roken, Bewegen, Slapen, Nek en schouder en balans tussen werken en privé. Medewerkers kunnen anoniem zelf aan de slag met het verbeteren van hun vitaliteit. Via een on-line scan biedt Youplus deelnemers direct inzicht hoe vitaal ze zijn en wordt indien nodig één van de acht thema’s aanbevolen. Met behulp van de unieke vragenlijst beveelt Youplus vervolgens een thema aan. Daarmee verandert de rol van P&O of HRM. Zij hoeven niet vast te stellen met wat voor programma de werknemer geholpen kan worden geholpen ze bieden eenvoudigweg Youplus aan. Nadat het thema is vastgesteld kan er in kleine stapjes worden gewerkt aan het behalen van zelf vastgestelde doelen. Daarbij motiveert Youplus de deelnemer met behulp van tips, punten, herinneringen en adviezen. Voor elk gerealiseerd doel krijgt de deelnemer punten. De verworven punten kunnen worden verzilverd in een speciaal daarvoor ingerichte webshop met relevante aanbiedingen. De webshop kan verder samen met de het deelnemende bedrijf op maat met producten worden ingericht of bijvoorbeeld vrije dagen. In het programma worden de meest recente ontwikkelingen op het gebied van zelfmanagement, gedragsverandering en e-coaching gebruikt. Uit ervaringscijfers blijkt dat bij goed gebruik van Youplus de productiviteit tot wel 5% kan stijgen en het verzuim met 15% kan dalen.

Uit de meest recente vitaliteit peiling georganiseerd door zorgverzekeraar CZblijkt dat een grote meerderheid van de werknemers (81%) en werkgevers (83%) vindt dat vitaliteit een belangrijke rol moet spelen binnen het bedrijf. Als reden hiervoor geven ze aan dat het een positieve werkhouding bevordert (80%) en ziekteverzuim vermindert (70%). Onderzoek verricht door de De Hay Group toonde aan dat bedrijven die flexibel zijn en ook nu rekening blijven houden met de balans werk privé beter scoren op het vinden van talent. In een onderzoek dat CapGemini verrichte in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken werd duidelijk dat werkgevers fors profiteren als ze investeren in een betere gezondheid van hun personeel. Een daling van het ziekteverzuim met 1 procent scheelt alle bedrijven samen jaarlijks 2,6 miljard euro aan kosten. Per werknemer komt dat neer op circa 400 euro per jaar. Gezonde werknemers zorgen bovendien voor een hogere productiviteit. Een toename hiervan met 1 procent door duurzaam werken is goed voor 6 miljard euro extra per jaar. Voor een bedrijf met 100 werknemers staat dat gelijk aan een jaarlijkse omzetstijging van 95.000 euro. De cijfers spreken voor zich. Werkgevers en werknemers zijn zich terdege bewust van het toenemende belang van preventie en vitaliteit. Er was echter een gebrek aan goede tools voor afdelingen P&O en HRM om actief aan de slag te gaan met de individuele werknemer, Youplus wil daar verandering in brengen.

Geen opmerkingen :

Een reactie posten