zondag 28 april 2013

Coolminds Group neemt het online coaching programma Youplus over van zorgverzekeraar Menzis.

De Coolminds Group uit Leeuwarden neemt het online coaching programma Youplus over van Zorgverzekeraar Menzis. De Coolminds Group heeft veel ervaring met het ontwikkelen en onderhouden van programma’s op het gebied van zelfmanagement, online gedragsverandering en e-coaching. De groep ontwikkelde ondermeer programma’s voor Stivoro, VUmc, Slachtofferhulp en het Trimbos Instituut. Daarbij ging het veelal om zelfmanagement projecten als stoppen met roken, minder drinken, hulp bij depressiviteit en dementie maar ook programma's voor online hulp bij stress op je werk. Voor GGZ InGeest ontwikkelde de groep het platform voor online zelfmoordpreventie onder de naam 113 online. Dit platform biedt mensen die suïcidaal zijn ondermeer online hulp in crisis situaties. Met de overname van Youplus vergroot de groep haar mogelijkheden op het gebied van e-health, online ziekte preventie en vitaliteit en voegt het specialistische kennis toe op het gebied van zelfmanagement. Omdat het derde kwartaal van het businessprogramma RTL-Z in het teken staat van e-health nodigde RTL-Z de Coolminds Group uit voor een toelichting. 
P&O en HRM afdelingen hebben met Youplus voor het eerst een uniek en compleet programma om actief aan de slag te gaan met individuele vitaliteit vraagstukken van de werknemerYouplus is een online coaching programma, dat medewerkers via de computer, tablet of App stap voor stap begeleidt op weg naar het realiseren van hun vitaliteitsdoelen. Youplus coached op belangrijke thema’s als; Verbeteren van je energie, Voeding en gewicht, Alcohol, Roken, Bewegen, Slapen, Nek en schouder en balans tussen werken en privé. Medewerkers kunnen anoniem zelf aan de slag met het verbeteren van hun vitaliteit. Via een on-line scan biedt Youplus deelnemers direct inzicht hoe vitaal ze zijn en wordt indien nodig één van de acht thema’s aanbevolen. Daarmee verandert de rol van de P&O of HRM afdeling. Zij hoeven immers niet zelf vast te stellen met welk programma de werknemer geholpen kan worden ze bieden eenvoudigweg Youplus aan. Nadat het thema is vastgesteld kan er in kleine stapjes worden gewerkt aan het behalen van zelf vastgestelde doelen. Daarbij motiveert Youplus de deelnemer met behulp van tips, punten, herinneringen en adviezen. Voor elk gerealiseerd doel krijgt de deelnemer punten. De verworven punten kunnen worden verzilverd in een speciaal daarvoor ingerichte webshop. De webshop kan samen met het deelnemende bedrijf op maat worden ingericht met relevante producten op die manier kan de werkgever actief bijdragen aan het resultaat. 

Youplus is gebaseerd op nieuwe wetenschappelijke inzichten met betrekking tot het verbeteren van vitaliteit. Het programma is ontwikkeld in nauwe samenwerking met internationaal leidende instituten, een leidende zorgverzekeraar en een team van specialisten en artsen. De verschillende bouwstenen waaruit het programma bestaat zijn stuk voor stuk gevalideerd. Het programma maakt gebruik van de meest recente ontwikkelingen op het gebied van zelfmanagement, gedragsverandering en e-coaching. 

Youplus helpt afdelingen P&O en HRM
bij het realiseren van vitaliteitsdoelen.
Uit ervaringscijfers blijkt dat bij goed gebruik van Youplus de productiviteit tot wel 5% kan stijgen en het verzuim met 15% kan dalen. Uit de meest recente vitaliteit peiling georganiseerd door zorgverzekeraar CZ blijkt dat een grote meerderheid van de werknemers (81%) en werkgevers (83%) vindt dat vitaliteit een belangrijke rol moet spelen binnen het bedrijf. Als reden hiervoor geven ze aan dat het een positieve werkhouding bevordert (80%) en ziekteverzuim vermindert (70%). Onderzoek verricht door de De Hay Group toonde aan dat bedrijven die flexibel zijn en ook nu rekening blijven houden met de balans tussen werk en privé beter scoren op het vinden van talent. In een onderzoek dat CapGemini verrichte in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken werd duidelijk dat werkgevers fors profiteren als ze investeren in een betere gezondheid van hun personeel. Een daling van het ziekteverzuim met 1 procent scheelt alle bedrijven samen jaarlijks 2,6 miljard euro aan kosten. Per werknemer komt dat neer op circa 400 euro per jaar. Gezonde werknemers zorgen bovendien voor een hogere productiviteit. Een toename hiervan met 1 procent door duurzaam werken is goed voor 6 miljard euro extra per jaar. Voor een bedrijf met 100 werknemers staat dat gelijk aan een jaarlijkse omzetstijging van 95.000 euro. De cijfers spreken voor zich. Werkgevers en werknemers zijn zich terdege bewust van het toenemende belang van ziekte preventie en vitaliteit. Er was echter een gebrek aan een goede oplossing die P&O en HRM afdelingen ondersteunt om actief aan de slag te gaan met de individuele werknemer. Youplus wil daar verandering in brengenGeen opmerkingen :

Een reactie posten