zaterdag 20 september 2014

VR brillen, na de smartwatch de volgende nieuwe productcategorie..

De afgelopen periode schreef ik een aantal artikelen over Coolminds en de Oculus Rift. De mannen van Coolminds zijn inmiddels ruim een jaar aan het werk met de bril en ontwikkelingen beginnen nu over elkaar heen te rollen. Schreef ik eerder over een eerste virtual reality wereldprimeur uit Leeuwarden. Deze week schreef Coolminds de tweede primeur. De eerste testen met het behandelen van pleinvrees zijn een feit. De uitslagen zijn niet alleen bemoedigend, ze zijn uitstekend. Laten we het zo zeggen ze stonden op de tafel te dansen van plezier. 

Een bril opzetten en mensen VR laten ervaren is natuurlijk leuk. Ik zie op de gekste plekken zo'n bril opduiken. Maar het levert meestal meer vragen op dan de meeste partijen op dit moment nog kunnen beantwoorden. Bij Coolminds werken we inmiddels aan concrete toepassingen. De kennis die we daarmee opdoen groeit razendsnel. Zo denken we nu mee met hersenchirurgen en ontwikkelaars van therapieën. Er wordt gewerkt aan trainingen, simulaties en presentaties die bedrijven tienduizenden euro’s kunnen besparen. Het is aanstekelijk om mee te maken hoe ondernemers na een ervaring met de Oculus Rift direct vertalingen maken naar concrete oplossingen vertelt Daniel Brinckmann. Inmiddels bereiken ons meerdere aanvragen per week die variëren van een brainstorm en meedenken tot ontwikkelen van concrete toepassingen. Het sterkt me in de gedachte dat dit een snelle ontwikkeling gaat worden. 

Het kan niet anders dat VR een grote toekomst tegemoet gaat. Mensen beschikken over meerdere tablets, smartphones, laptops en zometeen smartwatches. Huizen liggen al vol met apparaten en de industrie zoekt naarstig naar nieuwe productcategorieën. De VR bril is zo'n categorie. We hebben binnen afzienbare periode allemaal zo’n bril in huis en op de wat langere termijn natuurlijk meerdere. Aan de prijs zal het niet liggen. Ik voorzie prijzen van onder de honderd dollar wanneer de productie echt op stoom komt. Het is de volgende doorbraak na de smarthone en de 3d printer. De impact op de zorg zal vele malen groter zijn dan we nu kunnen voorzien. We bezoeken straks eerst virtueel onze vakantiebestemming, maken virtueel een proefrit met de nieuwste auto en ervaren fully emmersive hoe we een probleem kunnen oplossen met onze kapotte wasmachine. 

De afgelopen weken waren inspirerend maar ook een beetje gek. Wekelijks vragen mensen in de mail hoever we zijn met de ontwikkelingen. Gek want de bril is er immers alleen nog maar in een developpers uitvoering. Gek maar tegelijk ook geweldig inspirerend. 

Ben je geïnteresseerd in VR en de Oculus Rift, lees dan ook deze artikelen of neem contact met me op Daniel Brinckmann;

-VRET, Virtual Reality Exposure Therapie met behulp van de Oculus Rift
-Coolminds boekt een wereldwijde doorbraak met de Oculus Rift en daar zijn ze in Leeuwarden best een beetje trots op.
-Only dead fish go with the flow. Dus we zetten door.
-Reik en Coolminds ontwikkelen therapie met de virtual reality van de Oculus Rift.
-Is de virtual reality van de Oculus Rift de next step in gedragsverandering?
-Inspirerend interview met @DFBrinckmann over de toekomst van Virtual Reality in de GGZ.
- Bynt.Geen opmerkingen :

Een reactie posten