zondag 24 november 2013

Als je bij de drogist een doosje paracetamol haalt vragen ze of je bekend bent met de werking. 4 kilo Engelse drop is geen probleem.

"Als je bij de drogist een doosje paracetamol  haalt vragen ze of je bekend bent met de werking. 4 kilo Engelse drop is geen probleem" zette ik gister in een tweet. De boodschap kwam over zo bleek uit het aantal retweets. Waarschijnlijk is deze vraag bedacht door het genootschap van drogisten misschien zelfs op initiatief van de één of andere overheidsdienst. Bij aanschaf van een stripje overal vrij verkrijgbare pijnstillers moet de klant kennelijk gewezen worden op de werking. Ik zou het interessanter vinden als ze me kon vertellen over de werking van het hele assortiment dokter Vogel producten. Maar ja, daar vraagt ze niet naar. Ik vroeg overigens naar de grote voordelige verpakking. Die was inmiddels verboden vertelde ze mij, te gevaarlijk waarschijnlijk. Waarop ik natuurlijk vroeg wat er zou gebeuren als ik vier kleine verpakkingen zou aanschaffen. Dat zou ze weigeren antwoordde ze resoluut. Tenzij ik ook wat strips voor de buren haalde. 

De drogisten en de overheid lopen met een hele boterberg op hun hoofd. Als je bij de drogist vier kilo Engelse drop meesleept dan worden er geen vragen gesteld. De schade die vier kilo suiker aanricht in een lichaam lijkt mij op zichzelf reden genoeg om te vragen of je bekend bent met de werking. Als je vraagt naar de werking van dokter Vogel producten dan is er geen wetenschappelijk instituut met enig gezag te vinden die de werking onderschrijft. Maar dat weerhoudt die zichzelf respecterende drogist er niet van om de margerijke producten uit te venten. De gemiddelde supermarkt kar zit tegenwoordig vol met dodelijke sluipmoordenaars. Geen supermarktcaissiere te vinden die je daarop attendeert. Als je binnen twintig minuten één of twee flessen wodka drinkt is er een goede kans dat je dood neervalt. Denk je dat een slijter informeert of je bekend bent met de werking? Nee hoor je kunt gewoon een kar vol alcohol mee naar huis slepen. Je loopt ook gewoon met een slof sigaretten de deur uit bij een lokale sigarendealer. Wat zeg ik, met tien sloffen. Ja ik ben bekend met de werking, je krijgt er longkanker van. Okay, dan is prima. Het zelfde geldt overigens voor het apothekersgilde. Ook die doen er middels betutteling hun best voor om meer aanzien te verwerven. Ze stellen argeloze klanten ingewikkelde vragen om respect af te dwingen en om hun toegevoegde waarde aan te tonen. Keer op keer moeten er nieuwe herhaal recepten worden uitgeschreven naar aanleiding van steeds dezelfde vragen. Alleen dan gesteld door een andere juffrouw. Ondertussen venten ook deze respect eisende receptenknutselaars alle dokter vogel producten uit. Want ja die oude VOC mentaliteit die blijft natuurlijk knagen. 

1 opmerking :

  1. Leuke blog hoor. Zeker de moeite waard om te lezen! Bedankt voor het delen.

    BeantwoordenVerwijderen