vrijdag 27 mei 2016

Lieve mensen van @samsung_NL, super dat jullie angstbestrijding met virtual reality het beste idee van Nederland vinden.

Samsung Nederland schreef onlangs een wedstrijd uit voor het beste virtual reality idee van Nederland. Voor zover ik dat kan zien samen met online vakblad/blog Emerce. Angstbestrijding met behulp van Virtual Reality werd uitgeroepen tot de winnaar. Samsung geeft aan het idee verder te willen ontwikkelen en te kijken naar mogelijkheden buiten de landsgrenzen.

Allereerst gaan mijn felicitaties natuurlijk uit naar de bedenker van het beste virtual reality idee van Nederland, Dana Maria, die met haar Captain VR’, een idee bedacht om life coaches te trainen. Meer specifiek, de coaches moeten worden getraind om virtual reality systemen te gebruiken voor mensen met angsten. “Het is handig om hen met angsten te kunnen confronteren en ermee leren omgaan in een gecontroleerde omgeving”.

De mannen en vrouwen van Coolminds uit Leeuwarden waren ruim twee jaar eerder al op dit idee gekomen en voelen het als een enorme steun in de rug voor alle tijd en werk die zij de afgelopen twee jaar in deze materie stopten. Ze wisten in die tijd tegen de stroom in een landelijk netwerk van zorgpartijen op te bouwen die met behulp van virtual reality nu al daadwerkelijk mensen helpen met de problematiek van angststoornissen. 


Zo werden inmiddels al virtual reality therapieën ontwikkeld voor ondermeer pleinvrees, angst om te winkelen en angst voor de bus. En ja het is inderdaad ontzettend handig om dat te doen in een gecontroleerde omgeving.

Niet alleen mensen met angststoornissen hebben nu al baat bij virtual reality maar ook mantelzorgers worden met behulp van virtual reality inmiddels meegenomen in de wereld van bijvoorbeeld dementie patiënten. Virtual reality geeft vandaag de dag zelfs al een kijkje in de wereld van anorexia patiënten. Zodat ouders en verzorgers meer begrip kunnen opbrengen. En inmiddels kunnen kinderen zelfs virtueel zwemmen met dolfijnen hoe cool is dat. 


De afgelopen twee jaar deed Coolminds een schat aan praktijkervaring op in het behandelen van mensen met angststoornissen met behulp van virtual reality. Ervaringen die Coolminds en haar zorgpartners natuurlijk graag delen met Samsung en Dana Maria. 

Het kan helpen om meer snelheid te maken. In Nederland zijn er meer dan 1 miljoen mensen die leiden aan angststoornissen. Alle hulp is welkom. 

Geen opmerkingen :

Een reactie posten