donderdag 15 september 2016

Help, mijn blog over de beursgang van Thuisbezorgd is zonder mijn toestemming verwijderd.

Vanmorgen werd ik wakker met het nieuws dat banken Takeaway de moeder van Thuisbezorgd hebben gewaardeerd op een waarde van 1 tot 1.2 miljard. Ik dacht tijd voor een update van mijn blog, “Beursgang Thuisbezorgd, paracetamol voor een hoofdpijn dossier”, waarin ik met veel achtergrond het dossier van Thuisbezorgd van context voorzie. 

Aan de hand van tientallen quotes met daarbij vermeld de bronnen met linkjes naar artikelen nam ik de lezer mee in de wonderlijke wereld van Groen en zijn companen. 

Vanmorgen vond ik het tijd om de rol die banken spelen bij zo’n beursgang eens voor het voetlicht te brengen.
Ik zocht mijn blog maar die is verdwenen. Weg. Iemand heeft de blog zonder mijn toestemming verwijderd. Met ongeloof tik ik dan ook dit stukje. Als dit mogelijk is, denk ik dat het beter is om helemaal te stoppen met het tikken van stukjes. Eerlijk gezegd voel ik me bedreigd. 

Hoe het verder ging

Als je een artikel publiceert dat iemand niet aanstaat kan diegene een verzoek indienen bij Google. Als dat wordt gehonoreerd verwijderen ze de link. Dat kan en mag want de zoekresultaten zijn van Google.

In dit geval was niet de link maar de content verwijdert. Dat is opmerkelijk. Normaal gesproken blijft Google van content af, althans dat dacht ik. Omdat Google ook eigenaar is van Blogger acht ik het waarschijnlijk dat ik ergens in de kleine lettertjes mijn akkoord heb gegeven zodat Google over mijn content kan beschikken. Op de homepage van Blogger kun je een knop vinden waarmee je misbruik kunt rapporteren.

Misschien is er een verzoek tot verwijdering ingediend bij Google. Bijvoorbeeld door Jitse Groen of een reputatiemanagement bedrijf dat is ingehuurd door Takeaway om de communicatie rondom de beursgang in goede banen te leiden. Feit is wel dat mensen proberen informatie te manipuleren en Google werkt daar actief aan mee. Het gaat natuurlijk allemaal om erg veel geld dan doen mensen vreemde dingen.

Je kunt ook mensen inhuren om het misbruik formulier van Blogger te gebruiken. Dat lijkt me eerlijk gezegd het meest waarschijnlijke scenario. Blogger zegt daar zelf over "Blogger kan de volgende maatregelen nemen: content verwijderen, een contentwaarschuwing plaatsen voorafgaand aan de betreffende content, de auteurs en beheerders op de hoogte stellen via e-mail of een bericht op hun Blogger-dashboard, een bericht plaatsen dat de content is verwijderd, een link naar een kopie van de verwijderingsmelding verstrekken.

Een verzoek tot verwijdering van de content is niet aan mij kenbaar gemaakt.

Ik heb vanmorgen op Twitter gevraagd om hulp. Die heb ik gekregen. Met hulp van anderen heb ik de tekst weer terug zoals die oorspronkelijk gepost was. Het artikel over de rol van de banken heb ik er aan toegevoegd. De originele zoekresultaten die verwijzen naar het artikel werken niet meer dus in die zin heeft het verwijderverzoek direct resultaat gehad.

Ik beschouw het als een leermoment. Mijn aanvankelijke boosheid is verdwenen. De inspanning die is gedaan om te zorgen dat het artikel werd verwijderd zie ik nu eerder als een compliment, kloppend en in lijn met het verhaal waarin ik inga op de management cultuur van draaien en keren. Het artikel snijdt waarschijnlijk zoveel hout dat het in de weg begon te zitten. 


Het artikel staat hier. Beursgang van Takeaway in Nederland bekend van Thuisbezorgd is paracetamol voor een hoofdpijn dossier.

4 opmerkingen :

 1. Dat is wel heel bizar. Was erg goed jouw stukjes over en onderzoeken naar Thuisbezorgd. Ben je gehackt?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het zit waarschijnlijk zo http://tadeksolarz.blogspot.nl/2016/09/beursgang-van-takeaway-in-nederland.html

   Verwijderen
 2. Tijd voor een blog op je eigen domein? Lijkt mij stukken veiliger en bovendien hoef je dan niet bang te zijn voor plotselinge censuur.
  Over het artikel (http://tadeksolarz.blogspot.nl/2016/09/beursgang-van-takeaway-in-nederland.html): heel prettig om te lezen voor een leek die nieuwsgierig is. Ik leer ieder dag weer bij. :)

  BeantwoordenVerwijderen