donderdag 6 januari 2011

10 interessante hulp programma’s voor de wat serieuzere tweep

Uit de inmiddels meer dan 500 hulp programmaatjes voor Twitter heb ik een selectie gemaakt. Gewoon omdat ze aardig zijn, goed werken en je meer gevoel geven bij je tweets. De programma's geven een dieper inzicht in Twittergedrag en kunnen je zo zeker helpen bij het inzetten van Twitter voor zakelijke doeleinden. Je wilt immers graag weten waarom mensen jou volgen en wanneer ze besluiten om jou time line te verlaten. Wanneer je via Google op zoek bent naar goede hulpprogramma’s krijg je bij deze alvast een waarschuwing. Veel programma’s functioneren niet altijd even goed en sommigen zijn al gestopt terwijl ze nog amper begonnen zijn. De onderstaande selectie is door mij getest en werkten goed op het moment dat ik dat wilde. Dat geeft geen garantie voor de komende weken. Het zou goed zijn wanneer Twitter zelf met een soort Twappstore zou komen met programma’s die door Twitter zijn geautoriseerd.
In willekeurige volgorde:
Twitter search Twittersearch, presenteert een google achtig venster. Tik een zoekwoord in en Twittersearch doet simpelweg wat het belooft.Vlot een antwoord geven.
Listorious Wil je beter gevonden worden op Twitter meld je dan aan bij listorious. Geef aan waar op welke woorden je gevonden wilt worden en je wordt aangemeld in verschillende lijsten. Een goed werkend programma.
Tweetwasters Wil je weten hoeveel tweets je hebt geplaatst en wil je geconfronteerd worden met de tijd die je tot nu toe hebt doorgebracht op Twitter? Kijk dan even op Tweetwasters. Je krijgt er ook direct een handige ranking bij. Nou ja wat is handig. Sommige dingen wil je ook niet weten.
Truetwit Een veel gebruikt hulpprogrammaatje voor mensen die spam angst hebben. Installeer het programma en nieuwe volgers moeten zich eerst identificeren. Zo weet je zeker dat je niet bezocht wordt door een spam robot.
Tweet adder Een zeer compleet programma dat al je Twitter bewegingen volgt. Zelf noemen ze het Twittermarketing software. Met die omschrijving zitten ze er niet ver naast. Het oogt allemaal nog wat onprofessioneel maar dat zal in de volgende releases zeker verholpen worden.
Justunfollow Een hulpprogrammaatje dat precies dat doet wat het zegt. Mooi onderdeel is dat de personen die jou niet volgen worden getoont op volgorde van tijd. Beginnend met degenen die jou al het langst niet volgt. Met een paar kliks je hele bestand verrijkt. Werkt verbazingwekkend simpel.
Who.unfollowed.me Wil je weten wie afhaakt dan is dit een handige website. Geeft een overzichtelijk beeld van de mensen die jou time line hebben verlaten.
Tweetstats Een aardig hulpje dat grafisch weergeeft wat jou Twitter gedrag is.Hoeveel tweets per dag en op welk tijdstip? Welke maand plaatste ik de meeste tweets. Tweetstat laat het allemaal overzichtelijk zien in mooie grafieken.
Tweeteffect Wat gebeurd er wanneer jij een tweet plaatst. Soms haken er 20 mensen af. Bij andere tweets komen er weer tien bij. Misschien kun je er iets van leren. Tweet effect brengt dit overzichtelijk in beeld.
Twittergrader Een applicatie die jou positie als tweep in beeld brengt op een schaal van 0 – 100. Zo sta ik zelf op plaats 107.748 van de 8.327.393. Je kunt zien op welke positie je staat in je woonplaats, provincie of land. Wil je weten wie er op dezelfde dag als jou is begonnen met twitter, Twittergrader geeft een antwoord.


1 opmerking :

  1. Dit is nog eens leuke info, hartelijk dank!

    Werk ze, Wiep

    BeantwoordenVerwijderen