dinsdag 17 mei 2011

Internet industrie heeft financiele crisis achter zich gelaten

In 2010 hebben de omzet- en winstcijfers van internetbureaus een grote groei laten zien. Ook uit de prognoses voor 2011 blijkt dat de internet industrie de financiĆ«le crisis achter zich heeft gelaten. Er worden mooie winsten geboekt en de werkgelegenheid in de branche trekt aan. Dat blijkt uit onderzoek van Platform Internet Bureaus Nederland (PIBN).In het onderzoek kijkt PIBN onder andere naar de bruto bureau-omzet. 

Deze is in 2010 met 16% gestegen ten opzichte van 2009. De bruto winst steeg in 2010 met 38% ten opzichte van het jaar daarvoor, wat in lijn lag met de forecast. De omzetgroei echter is 7% hoger ten opzichte van de forecast van augustus 2010.De branchevereniging heeft haar leden ook een forecast voor de omzet- en winstverwachting van dit jaar gevraagd. In 2011 wordt een bruto bureau-omzet verwacht die 14% hoger ligt dan in 2010. De winst zal stijgen met 45% ten opzichte van vorig jaar.

Ontwikkeling marktcijfers.

PIBN vertegenwoordigt de beste internetbureaus van Nederland. Elke jaar doet de branchevereniging onderzoek naar de ontwikkeling van de marktcijfers. Een analyse van het geheel aan resultaten wordt gezien als een representatieve tendens binnen de gehele branche. Het onderzoek wordt uitgevoerd door Heliview.


Crisis voorbij.


Volgens PIBN directeur Jonas Nouwen, tonen de cijfers aan dat de internet industrie de crisis achter zich heeft gelaten. “
De vraag bij internetbureaus is eerder gestegen en was hoger dan verwacht. Al in 2010 begon de groei aan te trekken en dat zal in 2011 verder doorzetten. Dat geeft mijns inziens aan dat online dienstverlening een belangrijk aspect is in economische ontwikkeling.

Groeiende arbeidsmarkt

Volgens Nouwen is een van de gevolgen van deze aantrekkende groei dat steeds meer bureaus in capaciteit zullen uitbreiden. “Een onvermijdelijk gevolg van deze aantrekkende groei is dat ook de werkgelegenheid toeneemt. In 2010 hebben we gezien dat het gemiddeld aantal medewerkers van Nederlandse internetbureaus groeide met 13%. We verwachten voor dit jaar een verdere stijging.”

Bron Pibn

Geen opmerkingen :

Een reactie posten