zondag 15 december 2013

Senior conceptontwikkelaar en Art Director Robert Mijdendorp versterkt het team van de Coolminds Group.

Robert Mijdendorp (1966) Senior
Conceptontwikkelaar en Art Director
Bij de Coolminds Group. 
Ik ben blij te kunnen vertellen dat de Coolminds Group zich met het aantrekken van Robert Mijdendorp (1966) als Senior conceptontwikkelaar en art director verder heeft versterkt. Robert en ik hebben eerder met elkaar samengewerkt in de begin jaren 2000 en we kennen elkaar dus goed. Robert verbindt de wereld van de klassieke grafische school waarin het beeld, de typografie en het millimetertje naar rechts of naar links er werkelijk toe doen met de wereld van de interactie, de wereld waarin de user interface centraal staat, het gebruiksgemak, het juiste clickpad. Conceptueel is Robert een uitstekende sparring partner. Robert studeerde aan het grafische Lyceum in Amsterdam en Kunstacademie Minerva in Groningen. Hij deed de Post HBO Scan Interactive in Groningen en volgde de cursus Interaction aan het Pratt Institute in New York. Hij werkte als senior designer en art director onder meer voor World on-line, HSCG, Backer Multimedia en de Integration Group uit Amersfoort. De laatste jaren specialiseerde Robert zich ondermeer in e-health, serious gaming en Interactive video. Hij won onder meer de eerste nationale e-learning award voor het Trimbos instituut. Als avonturier maakte hij de Atlantische oversteek met een zeilboot en nam deel aan een vijf maanden durende expeditie naar de zuidpool. Een Cool Mind bij uitstek zou ik zeggen. Bij de Coolminds Group neemt Robert de verantwoordelijkheid op zich bij het ontwikkelen van concepten en de art direction.

De Coolminds Group heeft 15 jaar ervaring met het ontwikkelen, onderhouden en vermarkten van programma’s op het gebied van on-line zelfmanagement, on-line gedragsverandering en e-coaching. De groep ontwikkelde programma’s voor Menzis, Limis,  Stivoro, VUmc, Slachtofferhulp, Stichting Correlatie, Iriszorg, SOA Aids Nederland, Rutgers WPF, GGZ inGeest en het Trimbos Instituut.De programma’s helpen bij het stoppen met roken, minder drinken, bij depressiviteit en bij dementie maar ook programma's voor online hulp bij stress op je werk, vroeg herkenning van mentale problemen en programma’s gericht op leefstijl en gewichtscontrole. Voor GGZ InGeest ontwikkelde de groep het platform 113 online voor online zelfmoordpreventie. Met de onlangs afgeronde overname van zelfmanagement specialist PuntKom werden daar competenties aan toegevoegd op het gebied van e-learning, interactieve video en serious gaming. De Coolminds Group is in Nederland marktleider waar het gaat om het ontwikkelen van on-line programma's op het gebied van gedragsverandering.

Als dit artikel je interesse heeft gewekt dan ben je waarschijnlijk ook geïnteresseerd in deze artikelen; De Coolminds Group neemt zelfmanagement specialist Punt Kom over. 

The Coolminds Group experimenteert met virtual reality; Is de virtual reality van de Oculus Rift de next step in gedragsverandering?

Geen opmerkingen :

Een reactie posten