maandag 13 december 2010

2011: een persoonlijk netwerk.


Sociale media word steeds leuker en blijft groeien. Bijna iedereen maakt tegenwoordig - in wat voor vorm dan ook - gebruik van een social netwerk. Facebook loopt daarin voorop als grootste met ruim een half miljard gebruikers. Een gemiddelde Facebook gebruiker heeft ook meer dan 200 vrienden. Best veel. Goede kans dat je met meer dan de helft daarvan amper contact hebt. Path is een nieuw sociaal netwerk en doet dit anders. Het maximum aantal vrienden bij Path is 50.

Path is een netwerk waar je alleen met je beste vrienden en familieleden deelt. Het is volgens de makers (o.a. @davemorin van Facebook) dan ook geen sociaal netwerk, maar een persoonlijk netwerk. Path wil de bestaande sociale media niet vervangen maar als uitbreiding erop dienen. Binnen het delen word de nadruk gelegd op foto en locatie. Path is op het web beschikbaar, maar ook als iPhone app. Tot nu toe alleen voor de iPhone maar andere platformen zullen vast snel volgen. De app voor de iPhone ziet er in ieder geval erg mooi uit en werkt lekker.

Dit artikel is een bijdrage van @romansolarz Marketing, Social media, SEO/SEA, AdWords, Usability, Studerende, Ondernemend, Film, Spotify, Automotive, Koffie, Google, Apple & Levensgenieter

Geen opmerkingen :

Een reactie posten