maandag 27 december 2010

Kaasvlinder, social media in de praktijk 3

Remco Elshout
De fascinerende wereld van de social media bracht mij in contact met @kaasvlinder.
Nou ja contact, ik volg @kaasvlinder nu een tijdje en heb een keer gereageerd op zijn goedemorgen tweet. Zoiets als goedemorgen, goedemorgen. Contact kun je dat niet noemen. Zes maanden geleden verscheen @kaasvlinder in mijn time line. Na enige tijd kreeg @kaasvlinder een naam “Remco Elshout”  Voor zover ik kan overzien is Remco, kaaskoopman in Zeeland om meer precies te zijn Middelburg. Dat maak ik op uit het feit dat hij voor dag en dauw in de weer is en meerdere truien draagt als het koud is. Dan mag je er van uit gaan dat er sprake is van buiten activiteiten. Remco twittert regelmatig over kaas maar meestal niet en met 1476 volgers doet hij lekker mee. Remco twittert een prima mix van zaken die hem dagelijks bezig houden en zijn passie voor kaas. Onder het pseudoniem @kaasvlinder is er een blog die heel toepasselijk het kaasplankje heet. Op die blog verschijnt er van alles over kaas en via de blog worden er onder meer kaasfonduetweetups georganiseerd. Een kaasfonduetweetup is hele moderne manier om een kaasfeestje te organiseren. Dat gaat als volgt;
                                                                                                  
“Op Vrijdag 15 Oktober organiseren Ard en Esther @tHofWelgelegen en ik @kaasvlinder een Kaasfonduetweetup. Deze wordt gehouden in "Bistro" 'tHofWelgelegen aan de Noordweg 402 in Middelburg. We beginnen om 18:30 uur. Als je ook mee wil eten/drinken kan je je via dit formulier opgeven, geef gelijk ook even aan wat jullie willen drinken (dat is makkelijk met de inkoop). De kosten zijn € 17,50 p.p inclusief drank. Gelieve dit bedrag van te voren over te maken op Bankrekeningnummer 22.62.19.259 ten name van 'tHofWelgelegen #Kaasfonduetweetup. Natuurlijk zijn niet Tweeps ook welkom. Neem wel je regenkleding mee want zoals je op de afbeelding van Asterix en Obelix kunt zien, kan er ook wel eens iets mis gaan :)
Groeten, Ard, Esther en Remco”

De tweetups worden natuurlijk ondersteunt met oproepen op twitter. Nog zoveel plaatsen vrij enzovoort. Voor zover ik het kan volgen worden die tweetups goed bezocht. Ik vind het een  mooie herkenbare op elkaar afgestemde media mix. Waarin het profiel van Remco als de kaasspecialist goed wordt ingevuld. Nou kan mijn vriendin @petrarijpstra meer dan aardig koken en is altijd druk in de weer met recepten en lekker eten. Op een zeker moment bespraken we een recept waar kaas in moest. Ik zei spontaan dan moet je Remco Elshout even vragen want die weet alles van kaas. Onbewust onderstreepte ik hiermee de kracht van social media. Remco is in mijn ogen de dichtstbijzijnde kaasspecialist. Toen ik googelde op zijn naam kon ik zijn winkel niet vinden dat vond ik jammer. Ik heb dan ook nog wel een suggestie voor Remco, ik denk dat hij on-line een aardig stukje kaas zou kunnen verkopen. Een on-line kaaswinkel zou goed passen in zijn mix van activiteiten. Daar kan hij niet alleen kaas verkopen maar ook boeken. Voorlopig vind ik het leuk om de avonturen van @kaasvlinder te volgen.


Geen opmerkingen :

Een reactie posten