zondag 4 oktober 2015

Virtual Reality, de stand van zaken. We praten je bij tijdens een meet up op 8 oktober.

He changed the wordl once. He says
he'll do it again with Oculus Rift. 
As the Oculus Rift is about to hit the market, Zuckerberg is cautious. It’ll ramp up slowly he says. The first smartphones….I don’t know if they sold a million in the first year. But it kinds of doubles and triples each year, and you end up with something that tens of millions of people have. And now it’s a real thing. 

Mark Zuckerberg in een interview in de Vanity Fair van oktober 2015.

Virtual Reality is niet meer virtueel maar reality. Virtual Reality gaat impact hebben op ons leven. Op de manier waarop we leren, hoe we onze vakanties boeken. De zorg, hoe we reizen, de customer journey en gaming. Coolminds uit Leeuwarden is front runner als het gaat om Virtual Reality en werkt nu al aan toepassing waar die impact zichtbaar wordt. Hoe ver we zijn en wat ons staat te wachten delen we graag. Daarom is het weer tijd voor een meet up. Een open bijeenkomst voor marketeers, ontwikkelaars en VR enthousiastelingen. Op 26 mei begin dit jaar was onze eerste meet up. Een geslaagde, inspirerende meeting reden om er mee door te gaan. Dit keer sluiten we ons aan bij de landelijke VR meet up VR-Alley. 


Als je net als wij, een VR-geïnteresseerde of ontwikkelaar bent, dan kun je je aanmelden. De meeting is op donderdag 8 oktober vanaf 17:00 uur. Je bent meer dan welkom op de Tesselschadestraat 6 in Leeuwarden.

Jan Dirk Bijker praat je bij over Vrendle.

Jan Dirk, partner Coolminds opent de meet up met een de presentatie waarin hij vertelt over de vorderingen met Vrendle. Vrendle is wereldwijd het eerste virtual reality platform waar 360 graden video content wordt ingezet voor trainingen, simulaties en therapieën, waaronder Virtual Reality Exposure Therapie (VRET). 
Vrendle is een online VR bibliotheek met 360 graden video’s voor hulpverleners die mensen met angststoornissen behandelen. Deze hulpverleners kunnen de virtual reality exposure therapieën (VRET) uit de bibliotheek gebruiken om mensen mee te behandelen. Vrendle is geen concept maar al werkelijkheid. Met VRET wordt iemand stapsgewijs gevraagd om zich bloot te stellen aan datgene waar hij of zij bang voor is. Het is één van de krachtigste technieken binnen gedragstherapie. Later op de avond laten we onder meer de demo zien van VRyslan.nl, een platform voor regio- en stadmarketeers. Natuurlijk is er gelegenheid om een VR experience te doen voor geïnteresseerden die nog geen flauw idee hebben wat Virtual Reality kan betekenen. 

Tijdens de meet up laten we elkaar demo’s zien en wisselen we ideeën uit. Zo kunnen we van elkaar leren, elkaar ondersteunen en inspireren. Coolminds zorgt voor pizza. Als je student bent ben je welkom. Graag bij je aanmelding een motivatie sturen, waarom je graag bij de meeting aanwezig wilt zijn.


Meldt je aan als je geïnteresseerd bent. Wil je een demo geven of wil je meer informatie mail dan met j.giliam@coolminds.nl. Heb je interesse en ligt Leeuwarden uit de route check dan Virtual Reality Nederland voor een meet up bij jouw in de buurt.

Als dit artikel je interesse heeft dan zijn deze artikelen wellicht ook interessant

Is de virtual reality van de Oculus Rift de next step in gedragsverandering?
‘Virtual reality-bril’ laat mantelzorgers dementie ervaren.
Reik en Coolminds ontwikkelen therapie met de virtual reality van de Oculus Rift.

Coolminds, virtually making life a better reality

Coolminds heeft twintig jaar passie voor het web. Coolminds helpt B to B en B to C organisaties bij het ontwikkelen van internet applicaties, websites en heeft specialisten aan boord op het gebied van online marketing. We prijzen ons gelukkig dat we onze kennis en creativiteit gedurende die periode ook in konden zetten voor het ontwikkelen van tientallen e-healthcare applicaties. Variërend van self-management platformen tot interactive e-learning oplossingen die stuk voor stuk een bijdrage leveren aan het verbeteren van de kwaliteit van leven.

In 2013 werden we overrompeld door onze eerste VR experience, we zagen direct kansen om deze immersive techniek toe te passen in de (geestelijke) gezondheidszorg. Virtual reality opent deuren naar nieuwe manieren van behandelen. Therapie met de Oculus Rift is geschikt bij (psycho)sociale problemen, angststoornissen of trauma’s. Een voorbeeld om te schetsen hoe het werkt: stel dat je geen drukke winkel durft binnen te stappen, dan is het lastig om daarmee aan de slag te gaan met een hulpverlener in een rustige spreekkamer. Met de Oculus Rift kunnen we 360 graden beelden (en geluid) van een drukke winkel gebruiken om stapje voor stapje te leren met de situatie om te gaan. Virtual reality maakt het mogelijk om heel gecontroleerd te oefenen, zonder dat je meteen in het diepe wordt gegooid.
Coolminds is onderdeel van CMG Nederland.

Opdrachtgevers werken samen met CMG aan het veroveren en uitbouwen van marktposities. Acht partners verdeeld over vijf bedrijven, verenigd in een groep die zich beweegt op het snijvlak van marketing, communicatie en internet technologie. Met een man of negentig goed voor een top twintig positie in Nederland. CMG helpt opdrachtgevers marketing uitdagingen offline en online een plek te geven binnen de mix van mogelijkheden. CMG brengt de customer journey in beeld en ontwikkelt marketing campagnes, zorgt voor internetoplossingen en legt direct contact met prospects. One stop shopping, van positionering tot lead nurturing, altijd vanuit een Big Idea.

CMG is aangesloten bij The Network One. Met 800 onafhankelijke bureaus in meer dan honderd landen biedt dit netwerk een geweldige database van lokale experts. Zo kunnen we onmiddellijk over gedetailleerde lokale informatie beschikken van Shanghai tot Delhi van Vancouver tot San Jose.

CMG Nederland wordt gevormd door StudioDWVTS, Big Id, Crossover Consultancy, Coolminds,Network Operations, en Crowd+Co.

1 opmerking :

  1. Virtual reality gaming if it lives up to what is planned will be playing your game, scratch that, immersing yourself in the realistic simulation of the games reality.

    Virtual reality Canada 150

    BeantwoordenVerwijderen